Népszerűtlen Vélemény - könyves TAG

Nyári hétköznapjaim alkalmával gyakorta botlok olyasféle problémákba, hogy a hétköznapjaimat tekintve nincs miről írnom. Így úgy gondoltam, hogy össze vetve a kellemeset a hasznossal, két, a szívemhez közel álló hobbim segítségével, megalkotom nektek most ezt a bejegyzést. {No, meg persze az internet segítségével, hiszen hol máshol találhattam volna ezt a hasznos tag-et.}

Jöjjön tehát, a Népszerűtlen Vélemény könyves TAG

  1. Egy népszerű könyv, vagy sorozat, ami neked nem tetszett
    Amint elolvastam az első pontot, egyből megjelent a kis buborék a fejem lett, hiszen tisztán emlékszem az utolsó éveimre, pontosabban inkább talán a nyolcadik osztályos koromra. Ahol ugyanis abba a megbotránkozott állapottal kellet szembesülnöm, hogy boldog-boldogtalan Leiner Laura, Szent Johanna Gimi című ifjúsági regény sorozatát olvassa. Én pedig csak szem-forgatva igyekeztem kikerülni ezen ördögi körökből, illetve mellőzni az esetleges "Miért nem olvastad?" - "Mert egyszerűen hánynom kell tőle." párbeszédekből kialakuló konfliktus helyzeteket. Így hát, miután hazaérkeztem, sietve vonultam el egy-egy Popper Péter könyvvel, hogy elfeledtessem magammal azt a szörnyűséget, amivel nap mint nap szembesülnöm kellett. Könyörgöm, kérlek osszátok meg velem, miért lett ennyire népszerű ez a könyv sorozat!?
    ''Mi volt ez a pusztító alpáriság? Hogyan fordulhatott ez elő? A suttyóságnak egy olyan szintjét mutattátok meg nekünk, amire nem voltam kíváncsi! ,, - Ugyan ki sem nyitottam a könyvet, de teljes mértékben ezt gondolom róla. {Ezúton, pedig szeretnék elnézést kérni mind azoktól, akik kedvelik a sorozatot. A vélemények megoszlanak.}
     
  2. Egy népszerűtlen könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött
    Kis gondolkozás után, azt hiszem ebben a pontban Mörk Leonóra, A vámpír vonzásában című társadalom tudománnyal foglalkozó pszichológiai könyvét említeném meg. Ismerősi körben nem örvendett túl nagy népszerűségnek, azonban én személy szerint nagyon megszerettem és úgy gondolom, el tudnám még olvasni egy párszor. Töredelmesen bevallom az első olyan könyvem, amelyet a borítójáról ítéltem meg és ez esetben bevált. Bár, ebből azért talán nem csinálunk rendszert.
     
  3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék.
    Ismételten töredelmes vallomásokba kell keveredjek. Soha életemben nem olvastam olyan regényt, esetleg könyvet, amelyben a romantika kapott volna fő szerepet. Soha nem tudtam az ilyen könyvekkel azonosulni, így hát ezen kérdésre sajnálatos módon válaszok nélkül állok.
     
  4. Egy népszerű műfaj, amit te ritkán olvasol
    Manga, mangák. Elvégre úgy hiszem, hogy az anime szeretőbb körökben nagy népszerűségnek örvend. Ellenben azzal, hogy animét márpedig nézek, egyszerűen a mangák sohasem tudták eléggé felkelteni az érdeklődésem. Pontosabban még csak annyira sem, hogy a kezembe fogjak és megforgassak egyet. Egyszerűen érthetetlen.
     
  5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akit nem tudsz szeretni
    Olvasatlanul ugyan, de úgy gondolom nem meglepő módon; Leiner Laura Renátája, avagy Reni. Ugyan csak hallottak alapján, de számomra mindig is teljesen egyértelmű volt, hogy ez a lány egyszerűen antipatikus és igazán örülnék, ha az ilyesféle karakterek nem válnának népszerűvé a könyvek világában. Azonban nincs mit tenni, a többség mégis csak értük rajong.
     
  6. Egy népszerű író, akit nem tudsz megszeretni
    E.L. James, Stephenie Meyer. Természet kérlek, áruld el nekem, miért nem kedvelem a női írókat? Már pedig én is nő nemű vagyok. Azt hiszem magamat sem szeretném, ha esetlegesen könyvet írnék. Már tudom is, hogy miért is nem teszem.
     
  7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)
    Úgy fáj, hogy nem vár a híres happy end. Igazság szerint csak vicceltem, hiszen minden könyv vége egyszerűn happy end. A történetek pedig az évek során már egészen sablonossá váltak. A lány végül össze jön a kiszemelt félistennel, majd pedig boldogan éltek amíg meg nem haltak. Az írók miért nem tudnak végre egy valósághűbb művet alkotni az ilyesféle témákban?
     
  8. Egy népszerű könyvsorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel
    A Végzet Ereklyéi. Egyszerűen csak ránézek, elolvasom a leírást, a véleményeket, de nem. Persze ajánlották már többen is, de az érdeklődésem akárhányszor néztem rá, minduntalan csak lankadni tudott.
     
  9. A mondás úgy tartja "a könyv mindig jobb, mint a film", de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?
    A Lány és a Farkas... Mit is mondhatnék róla? Azt hiszem jellemezhetem a könyv borítóján lévő piros pöttyel. Ezzel persze nem a piros pöttyös könyvek ellen szeretnék szólni most, pusztán csak úgy érzem, hogy a film jobbára a könyvnél jobban sikeredett. Mindezek mellett persze a filmet sem nevezném egy nagybetűs sikernek, a világomat ellenben mégis jobban magával ragadta.
Ajánló
Kommentek
  1. Én